Foto: Barbro Sellin/SVT

Snörika vintern kostade Stadsbacken 39 miljoner

Publicerad

Kommunkoncernen Stadsbacken AB i Sundsvall gjorde under januari–augusti en vinst på 63,7 miljoner kronor. Årsprognosen har dock skrivits ner med 24 miljoner.

Kommunägda Stadsbacken omfattar totalt 19 bolag med drygt 550 anställda totalt. Förra året gjorde koncernen en vinst på 132 miljoner kronor men för i år beräknas resultatet bli 114 miljoner, en sänkning med 24 miljoner från en tidigare prognos.

– Rapporten visar att koncernen fortsätter att leverera en betydande vinst trots utmaningar i form av bland annat effekterna av den snörika vintern, som belastar resultatet med 39 miljoner kronor, säger Anders Johansson, vd för Stadsbacken AB, i ett pressmeddelande.

Sundsvall växer

Sundsvalls Vatten och Servanet förväntas försämra sina resultat med 9 respektive 7 miljoner kronor.

– Utredningskostnader för att säkerställa hållbara vatten- och avloppstjänster i takt med att Sundsvall växer har infallit tidigare än förväntat för Sundsvall Vatten. ServaNet bedömer kunna ansluta 3 500 villor till bredband under året, vilket blir en ökning med 500 jämfört med år 2017. Det är dock en minskning från budgeterade 4 230 anslutningar, vilket drabbar resultatet, säger Anders Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.