”Sollefteå akutsjukhus kan nu dödförklaras”

Uppdaterad
Publicerad

Akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus läggs ned. Det betyder slutet för sjukhuset, om inte beslutet går att överklaga enligt aktionsgruppen.

Strax före kl 15.30 på onsdag eftermiddag den 8 februari 2017. Det var klockslaget när politikerna i regionfullmäktige röstade för att lägga ner akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus.

– Det är en vårdpolitisk katastrof säger Nils-Gunnar Molin från aktionsgruppen Sollefteå – framtidens akutsjukhus.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Beslutet fattades med klar majoritet och var väntat, trots det var reaktionerna från Sollefteå mycket irriterade och besvikna direkt efteråt.

– Det här innebär att vi kan dödförklara Sollefteå akutsjukhus säger Nils-Gunnar Molin.

Beslutet överklagas?

Bittert konstaterar han att nästa offer blir väl vården i Örnsköldsvik, då skulle halva Västernorrland vara utan akut sjukvård. Enligt Molin skulle det åven knäcka vården i Sundsvall, som redan idag är överansträngd.

– Enda hoppet står väl till att beslutet kan överklagas till Förvaltningsrätten, suckar Nils-Gunnar Molin, Sollefteå – framtidens akutsjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet