Sorg och tystnad i Sörfors när dödsoffren efter helgens olycka hedrades vid en spontan högtid. Foto: Rolf Lunneborg

Stillhet och sorg när olycksoffer hedrades i Sörfors

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en stillsam högtid när dödsoffren för den svåra olyckan i Sörfors hedrades under fredagskvällen. Ackompanjerade av fågelkvitter och en gräsklippare i fjärran samlades vänner och familjemedlemmar på olycksplatsen för att söka stöd hos varandra.

Från Delsbo kom vänner i en bilkortege. En av dem är Alen Ejub.

Träffade samma kväll som olyckan

Dödsbudet förra helgen är fortfarande lika obegripligt, berättar Alen. De hade umgåtts på kvällen bara kort innan några av dem förolyckades i Sörfors.

Dödsolycka i Sörfors

– Jag kan inte få in det i huvudet, det är bara så tungt. Jag behövde komma hit i kväll för att se olycksplatsen och kanske förstå lite bättre vad det var som hände.

Flera som SVT träffar i Sörfors säger samma sak. De behöver se med egna ögon. De behöver se bromsspåren, de behöver se vägtrumman, skogen och ån som sammantaget får de ödesdigra konsekvenserna. Fyra unga dog. Två skadades.

”Det finns så många frågor”

Saga Jonsson tänker på en av sina bästa vänner som omkom.

– Det finns så många frågor och några har jag kanske fått svar på genom att åka hit. Men det känns också speciellt och viktigt att vara här eftersom det var här han var för sista gången..

Dödsoffrens kommer också att hedras med en tyst minut vid Delsboträffen i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet