”Spel för galleriet”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Nolander, klubbdirektör på Timrå IK har varit säker på sin sak – det har hela tiden funnits en politisk majoritet för att kommunen skulle ta över E-On arena. Den politiska diskussionen som föregick gårdagens beslut avfäradar han som ”ett spel för galleriet”

Beslutet är fattat – och krisklubben Timrå IK kan andas ut.  När kommunfullmäktiges möte var över stod Timrå kommun åter som ägare till klubbens hemmaarena. För 45 miljoner köper kommunen nu tillbaka den anläggning man en gång skänkt till klubben.

Ett lättnad för klubbdirektören Lars Nolander, som samtidigt menar att det hela tiden funnits en politisk majoritet för att ta över arenan. 

Timrå IK och ekonomin

Protesterna avfärdar han som ett ”spel för galleriet”. 

”Som i alla andra kommuner”

Från Timrå IK:s sida har budskapet varit att konkursen stod för dörren – om inte arenafrågan fick en lösning,  men direkt efter fullmäktigemötet valde Lars Nolander att dämpa tonläget:

– Ja, man slänger med dom orden, och det är klart att långsiktigt har föreningen problem att bära en stor arenakostnad, säger han till SVT Nyheter Västernorrland.

– Det är därför det är så i alla kommuner, det är kommunerna som äger anläggningarna och klubbarna hyr, säger Lars Nolander.

Inga nya krav väntar, lovar Nolander

Men under fullmäktigedebatten var flera ledamöter skeptiska och menade att det bara är en tidsfråga innan klubben är tillbaka med nya krav på stöd och hjälp från Timrå kommun.

– Nej, det får vi naturligtvis aldrig, aldrig tro att det ska behöva vara så, säger Lars Nolander.

– Det är klart att det är en utmaning för oss, men det är klart att föreningen kommer att klara av att betala hyran, säger han, det är ju en betydligt skillnad mot den kostnad vi har idag,

Har det varit en jobbig process?

– Ja, vi har ju varit illa ute under flera år, och sedan januari har det varit riktigt tufft, säger Lars Nolander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet