Spritbuss från Sundsvall stoppad

Uppdaterad
Publicerad

En buss från Sundsvall har den senaste tiden stoppats två gånger av polis i närheten av Linköping. Båda gångerna var den lastad med alkohol. Det rör sig om minst sex ton alkohol.

Det var i tisdags som bussen stoppades andra gången. Första gången den stoppades var av ren tillfällighet. Den körde för fort. Andra gången kände polisen igen den. Sammanlagt har fem bussar lastade med sprit stoppats den senaste tiden av polisen i Östergötland. Varje last bedöms vara värd runt 200 000 kronor.

Nu utreds misstänkt spritsmuggling. Bussen från Sundsvall kom med alkohol från Tyskland. Det finns misstankar om att det är frågan om organiserad smuggling.

– Det kan vara så att bussarna köpts in bara för att smuggla sprit från Tyskland, säger Joakim Stenman vid polisen i Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.