Stadshusrestaurang i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin har varit kärv en tid och nu begärs Stadshuset Restaurang och Konferens AB i Sundsvall i konkurs.

Stadshusets restaurang och konferens i Sundsvall begärs nu i konkurs. Företaget som har verksamhet i de anrika lokalerna i centrala Sundvall har haft problem med ekonomin en tid.

Tuff renovering

Stadshuset renoverades av Norrporten 2010 och nyinvigdes 2012 med nya stenstan Visitor center. Under byggtiden upplevde restaurang och konferensverksamheten som drivs av Agneta Lindholm en nedgång på grund av buller och damm.

– Även om vi upplevde att resultatet med Näringslivsbolaget, Turistbyrån och Orangeriet blev fantastiskt bra, var vägen till färdigställandet av dessa lokaler besvärlig och negativ för vår verksamhet. Det nya Stadshuset har inte lyckats locka en större publik som kan matcha den nya högre hyresnivån, säger Agneta Lindholm i ett pressmeddelande

”Väldigt tråkigt”

Under våren 2013 har företaget därför tvingats släpa efter med skatter och hyra samt skulder till leverantörer och begärs nu i konkurs.

– Konkursen känns förstås väldigt tråkig och jag hoppas att dessa fantastiska lokaler kan fortsätta att vara öppna för allmänheten, säger Agneta Lindholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer