Nu är den stulna bandvagnen rättvänd igen, en ruta har krossats efter nattens händelser. Foto: Barbro Sellin, SVT

Stal bandvagn och körde över villatomter

Uppdaterad
Publicerad

Färden tog slut då mannen välte med bandvagnen i centrala Långsele. Innan dess hade han kört över villatomter i Långsele, Sollefteå kommun. Mannen än nu gripen.

Larmet till polisen kom strax före 05.30 på lördagsmorgonen. Det var en Långselebo som ringde polisen då den såg bandvagnens vansinnesfärd genom samhället. Bland annat upp på järnvägsspåret. Det innebar att all tågtrafik måste stoppas under cirka en halvtimme.

Stopp i tågtrafiken

Polisen var på plats i Långsele efter mindre än en halvtimme. Klockan 06.01 hittade de bandvagnen som vält vid ett möbelvaruhus i Långsele. Då kunde man också häva tågstoppet.

Drivmedel hade runnit ut på platsen, men ingen människa fanns kvar vid fordonet.

Färden tog slut när Bandvagnen välte inne i Långsele. Foto: Räddningstjänsten

Slog polis

Tack vare snön hade polisen inga svårigheter att följa spåren från bandvagnen till en adress i Långsele. En man i 30-årsåldern greps under visst tumult. Polisen tvingades använda pepparspray för att förhindra ytterligare våld.

– Han gjorde motvärn och slog en polis, det gör att han också är misstänkt för våld mot tjänsteman,  berättar Börje Öhman, polisens kommunikatör.

Förutom det är mannen också misstänkt för bland annat stöld och vårdslöshet i trafik.

Mannen förhördes sedan han nyktrat till. Åklagaren beslöt att släppa mannen, men han är fortsatt misstänkt för brottet.

Bandvagnen ägs av El- och nätbolaget Eon.

Ingen människa kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.