Foto: SKIFU

Datorer stulna från företagshotell i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdags kväll ska någon ha gjort inbrott på Åkroken Sience Park i Sundsvall. Flera datorer och surfplattor ska ha stulits från ett eller flera företag.

Anmälan om inbrottet vid Grönborg kom in till polisen under torsdagen. En anställd upptäckte att någon ska ha tagit sig in i lokalerna på flera våningar på företagshotellet Åkroken Sience Park i Sundsvall. Ett IT-företag ska enligt uppgifter till SVT ha drabbats.

– Ett par datorer, laptops och surfplattor har stulits vad vi vet just nu, säger Jan-Erik Olsson, jourhavande förundersökningsledare i Västernorrlands län.

Det är oklart hur många företag som har drabbats eller om det finns något övervakningssystem men polisen arbetar vidare med ärendet.

– Jag kan bekräfta att vi jobbar med det, men kan inte säga vad som har gjorts i dag men vi utreder det, säger Jan-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.