Stämde skatteverket – fick rätt

Uppdaterad
Publicerad

Dansarrangörerna drev dans på Skönsbergs Folkets hus men tvingades stänga ner när Skatteverket felaktigt krävde dem på 200 000 kronor. Nu får de skadestånd.

I nästan sex år arrangerade Per Westermark och Tomas Wiklöf dans i Skönsbergs Folkets hus i Sundsvall. Vid danstillställningar ska en momssats på 25 procent tas ut. Trots det gav Skatteverket vid upprepade tillfällen beskedet till Tomas och Per att de bara skulle ta ut 6 procent i moms.

Sedan ändrade sig Skatteverket och upptaxerade dem med 200 000 kronor.

Per och Tomas överklagade upptaxeringen i både förvaltningsrätten och kammarrätten men förlorade båda gångerna. Men de gav inte upp. Tillsammans med den opinionsbildande stiftelsen Rättvis skatteprocess stämde de Skatteverket.

Nu har de, efter en förlikning med Skatteverket, fått 150 000 kronor i skadestånd.

– Vi är jätteglada. Vi visste att vi gjort rätt för oss. Att Skatteverket nu medger att de gjort fel genom att betala tillbaka nästan all skatt är fantastiskt, säger Per och Tomas i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer