Foto: Sandra Petersson

Starkare söktryck än i fjol på MIUN

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom det första högskolebeskedet. 11 700 personer har blivit antagna till någon av Mittuniversitetets utbildningar.

Totalt sökte cirka 34 300 personer till en utbildning vid Mittuniversitetet. Av dessa sökte 10 000 personer till universitetet som sitt förstahandsval. Det är högre än i fjol.

– Vi ser att vi fortsatt har ett bra antagningsläge med ett högt söktryck som ger ett starkt utgångläge. Siffrorna ligger avsevärt högre jämfört med ifjol och den stora ökningen ser vi på våra distansutbildningar. Vi vet dock att det sker många förändringar innan terminsstart, alla antagna väljer inte att starta sin utbildning och andra kan tillkomma, säger Anders Fällström, rektor.

Nytt besked 2 augusti

Efter det första urvalet står dock många på reservplats – i Mittuniversitetets fall drygt 18 000 personer. Andra antagningsbeskedet kommer den 2 augusti.

Populäraste utbildningarna och antal sökande

Beteendevetenskapligt program – (2 152)

Psykologprogram – (1 949)

Webbutveckling – (1 136)

Socionomutbildning – (1009)

Förskollärare – (813)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.