Foto: Profilbild

Stöldvåg i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har flera Härnösandsföretag drabbats av inbrott. På onsdagen slog tjuvar till mot en bensinmack i stan.

– De två senaste brotten har vi anledning att tro att det är samma gärningsmän, säger Anna Kudrocova, Polisen i Härnösand.

Flera företagare har mötts av sönderslagna rutor när de kommit till jobbet på morgonen. I tisdags drabbades en butik som säljer datorer med tillbehör. Vittnen såg två personer på moped slå sönder fönstret till butiken med en yxa och efter en tur i butiken, försvinna med stöldgodset på samma moped.

Foto: SVT

På onsdagmorgonen var det dags igen. En bensinmack hade haft inbrott under natten. Polisen misstänker att tisdagens och onsdagens inbrott har ett samband. Polisen har vissa spår.

– Vi är intresserade av iakttagelser av en röd moped, säger Anna Kudrocova, Polisen i Härnösand.

Foto: Profilbild

Någon direkt koppling till det inbrottet i fredags har polisen inte. Då anmäldes ett inbrott i en av Härnösands restauranger där den glasade entrédörren slagits i spillror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.