Stopp för färdtjänst nattetid

Publicerad

Kramfors kommun vill nu begränsa möjligheten att åka färdtjänst nattetid – på sikt räknar kommunen med en besparing på uppemot 1 miljon kronor.

Runt 100 resor om året görs med färdtjänst nattetid inom Kramfors kommun, men nu tas den möjligheten bort.

”Det innebär en begränsning att röra sig fritt under dygnets alla timmar”, säger Jon Björkman, vice ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande,  men han tillägger att ”förändringen kan ge stora och nödvändiga besparingar ”

Inga förare på nattschema

Enligt kommunalrådet Jan Sahlén är antalet resor få nattetid och förändringen innebär att man inte längre behöver ha förare schemalagda nattetid.

Ett nytt kollektivtrafikavtal ska tecknas 2021, och där räknar kommunen med en besparing på mellan en halv till en miljon genom förändringen.

Begränsning även i Sundsvall

Kollektivtrafikmyndigheten har föreslagit att det här ska införas över hela länet, och Sundsvalls kommun har redan begränsat antalet färdstjänstresor.

Kommunstyrelsen i Kramfors ska hantera frågan under sitt möte idag, den 12:e november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.