Tusen bilister stoppades i polisens stora kontrollinsats längs E4 vid Sundsvall. Foto: Stina Stjernkvist, TT

Stor nattlig polisinsats på E4 vid Sundsvall

Publicerad

Polisen i Medelpad gjorde under helgen en omfattande nattlig insats på E4:an vid Sundsvall i syfta att ta reda på vilka som rör sig längs sträckan. Bland annat greps två män.
– Vi vet att kriminella personer färdas längs E4, säger lokalpolischefen Josef Wiklund.

Det handlar om en tvådagars insats där omkring tusen bilister stoppades. Polisen har haft kontroller både vid Armsjön söder om Sundsvall och vid infarterna till stan. Flera anmälningar om brott har upprättats, bland annat vapenbrott, ringa narkotikabrott och tre fall av olovlig körning. Två körkort har omhändertagits och 15 ordningsböter utfärdats för olika trafikbrott.

– Syftet med kontrollen var att få vetskap om vad som rör sig in mot stan på en lördag kväll och natt, säger Christoffer Hallgren, polisinspektör vid lokalpolisområde Medelpad, som berättar att det varit relativt högt trafikflöde på alla tre platser.

”Rör sig kriminella personer”

– Vi vet att E4:an är en sträcka där det rör sig kriminella personer, säger lokalpolischef Josef Wiklund som menar att det är viktigt för polisen att ha koll.

Två män som försökte undvika polisens kontroll greps. Männen är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, samt ringa narkotikabrott. Mannen som satt på förarsidan uppvisade ett körkort som tros vara falskt och han misstänks därför även för brukande av falsk urkund. Bilen männen färdades i är tagen i beslag.

Stort antal polisaspiranter

Polisen har också kontrollerat nykterheten i trafiken. Tre förare blåste positivt och misstänks för rattfylleri. En förare medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

Bakgrunden till insatsen är att polisområdet just nu har ett stort antal polisaspiranter i utbildning som kunde användas för att genomföra en stor insats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer