Kvinna gripen för hot mot poliser – stor insats i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna greps på lördagskvällen efter en stor polisinsats i centrala Sundsvall. Hon utreds nu för grovt olaga hot efter att ha riktat hot mot en eller flera poliser.

Strax efter klockan 21.00 på lördagskvällen inledde polisen en insats i Sundsvall och den regionala insatsstyrkan kallades till platsen.

– Vi jobbar med ett ärende som gäller grovt olaga hot. Hotet är riktat mot poliser, sade polisens jourhavande förundersökningsledare Peter Wennerbring till SVT.

Vid midnatt gick polisen ut med att en kvinna född på 60-talet har gripits i samband med händelsen.

Polisen är mycket förtegen kring gripandet och händelsen i stort och skriver på sin hemsida att man befinner sig i en intensiv utredningsfas.

Kvinnan förhördes under söndagsförmiddagen och åklagare fattade efter detta beslut om att häva gripandet eftersom hon inte bedöms kunna försvåra utredningen. Hon är dock fortsatt misstänkt för grovt olaga hot och utredningen fortsätter. Ärendet leds av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.