Foto: Jon Olav Nesvold/ TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stor tågsatsning i länet

Uppdaterad
Publicerad

Efterfrågan på resor till och från Sundsvall har tilltagit. Nu ska SJ öka sin trafik mellan Sundsvall och Stockholm med 50 procent.

Under torsdagen presenterade SJ nya satsningar i Västernorrland. Med start i december ska bland annat trafiken från Sundsvall till Stockholm öka. På vardagar blir dagens 8 avgångar istället 12.

– Bakgrunden till det här är att vi har ett ökat resande i Sverige med tåg. Längst ostkusten har resandet ökat mycket mer och det innebär också att vi kan sätta in fler förbindelser. Det här är den största ökningen i landet när det gäller tågtrafik, säger Jan Kyrk affärschef SJ.

Jan Kyrk presenterade den största ökningen av tågtrafik i landet. Foto: Barbro Sellin, SVT

Fler jobb

Sundsvall blir dessutom ny centralort för nattågen genom länet. Från och med december ska nattågen som går mot Åre, Duved, Kiruna, Narvik samt söderut mot Stockholm och Göteborg växlas om i Sundsvall. Inför omställningen har SJ anställt 13 nya lokförare och 12 ombordpersonal.

Ökad efterfrågan

SJ uppger att en anledning till att efterfrågan på tågresor från Sundsvall, är att Region Västernorrland har minskat sitt resande med flyg de senaste sex åren med 80 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer