Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad berättar om knarksituationen. Foto: Polisen/SVT

Stora beslag av narkotika i Medelpad

Publicerad

Under en treveckors period har polisen i Medelpad jobbat intensivt för att hindra narkotikahandeln och nyrekrytering. Resultatet blev ett stort antal beslag av olika narkotikasubstanser.

På tre veckor har polisen beslagtagit 170 gram amfetamin, 120 gram kokain, 1,5 kg cannabis, 6 gram heroin och 5000 narkotikaklassade tabletter.

Delar av beslaget av tabletter Foto: Polisen

– Det är mycket på tre veckor. Priset på narkotika i Sundsvall har varit lågt, konstaterar Josef Wiklund som är lokalpolisområdeschef i Medelpad.

Heroin och kokain allt vanligare

För första gången på länge har man gjort beslag av heroin. En sorglig utveckling menar Josef Wiklund som också konstaterar att det är mycket kokain i omlopp.

Foto: Polisen

– Det är till synes fullt fungerande samhällsmedborgare som väljer att börja ta kokain, nu när de är väletablerade vuxna, berättar Josef Wiklund.

Kriminella nätverk och vapen

Han säger också att arbetet med att kraftsamla polisen lokalt, för att motverka narkotikahandlen, fortsätter. Något som också faller väl in med polisens nationella satsning ”operation Rimfrost”, som syftar till att bekämpa kriminella nätverk.

Vid flera av narkotikabeslagen, den senaste månaden, har polisen i Sundsvall gjort vapenbeslag.

– I de kriminella miljöer som livnär sig på att sälja narkotika finns också uppgifter om att tillgången på vapen ökat. Det bekräftas, tyvärr av de beslag av vapen som vi gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer