Den sista av fyrans tur mellan Bredsand och Granloholm via Sjukhuset passerade Stenstan vid 14-tiden på torsdagen, och resenärer ombads att stanna hemma. Foto: Jenny Stiernström, SVT

Halkan orsakade stopp i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det dåliga väglaget gjorde att all stadstrafik i Sundsvall ställdes in på torsdagseftermiddagen.

Regnet som drog in över Sundsvall vid lunchtid på torsdagen gjorde det omöjligt för busstrafiken i stan. Alla stadsbussar kallades tillbaka till garaget. Det är det rådande väglaget, regn på isiga gator, som ställer till det för bussarna.

Klockan 13.45  gick meddelandet ut till chaufförerna att köra turen klart och sedan återvända till garaget.

Stämmer det att bussarna ställs in?

– Ja vi kan inte köra bussarna på grund av regn och halka som blir av regnet. Hittills är det stadsbussarna i Sundsvall som ställts in, berättar Hans Fälldin, Din tur.

Har ni någon prognos om hur lång tid de kan stå stilla?

Vi ser ju att nederbörden fortsätter dra in över länet. Jag har inga rapporter om inställd trafik från andra delar av länet, men det kan bli stora bekymmer i hela Västernorrland. Prognosen är osäker.

Hans Fälldin uppmanar bussresenärerna att följa trafikinformationen på Din turs hemsida.

Din tur meddelar att stadsbussarna i Sundsvall kommer vara inställda resten av trafikdygnet. Njurundas landsbygdstrafik är också inställd och Alnöbor ersätts med taxi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.