Storsatsning på musikal

Uppdaterad
Publicerad

Efter dundersuccén Cabaret vill Scenkonstbolaget Teater nu satsa på musikal igen. De närmaste tre åren kommer musikalpubliken att få sitt lystmäte med en stor uppsättning per år. Först ut är Blodsbröder som har premiär på lördag.

Blodsbröder handlar om tvillingbröderna Eddie och Mickey som skiljs åt vid födelsen. Den ene blir kvar hos sin fattiga mamma, den andre adopteras bort till välbärgade fru Lyons. Här ställs de stora frågorna: om klass och tillhörighet, arv och miljö.

Musikalen spelades oavbrutet i 24 år på Londons West End fram till i november i fjol. Nu är det Scenkonstbolagets tur att tolka Willy Russels drama från 1983.

Ensemblen har skapat en scen som för tankarna till övergiven industribyggnad med drag av grekisk amfiteater.

– Och det här industrirummet vi befinner oss i är där vi befinner oss hela föreställningen. Vi är inte i England, det är inte engelskt 80-tal, utan det är tidlöst, men självklart kommer man känna igen handlingen. Karaktärerna, historien och musiken är densamma som orginalet, säger Markus Virta, regissör. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.