Skidgymnasiet får nya lokaler. Foto: SVT

Storsatsning på skidgymnasiet i Sollefteå

Publicerad

Sollefteå kommun ska investera 30 miljoner kronor i en ny byggnad för skidgymnasiet.

Då hoppas man att den ska stå klart till skolstarten 2021.

– Det är ett lyft för hela Sollefteå, säger Maria Wennberg (C), ordförande i utskottet för unga och lärande.

En stor del av dagens landslag i längdåkning och skidskytte har fått sin utbildning i Sollefteå: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Evelina Settlin, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg, bland andra. De är viktiga reklampelare för Sollefteå skidgymnasium och politikerna har sällan varit så överens som nu när man satsar på en ny skolbyggnad för just skidgymnasiets elever intill Gudlav Bilderskolan.

”Toppenanläggning”

I samband med beslutet att rusta upp Gudlav Bilderskolan fattades också ett beslut om att uppdatera även skidgymnasiet. Hela förra året projekterades bygget som gör det möjligt för eleverna att kombinera utbildning och träning på ett helt nytt sätt.

– Lärarna har varit med och påverkat utifrån sin profession. Det kommer att bli en toppenanläggning, säger Maria Wennberg (C), ordförande i utskottet för unga och lärande.

I den helt nya byggnaden ska det finnas gym, träningslabb med skejtbana och en skjutbana för både luftgevär och laser. Dessutom ska det finnas vallningsutrymmen och skidförråd.

Beslut i kommunstyrelsen

Det som nu återstår innan byggstart är ett beslut vid kommunstyrelsens sammanträde, 4 februari, om vilket byggföretag som får uppdraget. Maria Wennberg är entusiastisk inför projektet.

– Som ordförande för skolan är det här jätteroligt, det är ett lyft för hela Sollefteå. Dessutom är det ju jag som får inviga, skrattar hon.

Byggstart blir det någon gång under våren 2020 och skolan/anläggningen beräknas stå klar till skolstarten 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.