Chatta med Region Västernorrlands vaccinsamordnare Karin Sellgren här på SVT Västernorrlands webbplats under onsdag eftermiddag. Om du vill kan du skicka in din fråga redan nu. Foto: SVT

Stort behov av personal för att klara massvaccineringen

Uppdaterad
Publicerad

Regionen behöver anställa extra personal för att klara massvaccineringen mot covid-19 – omkring 200 personer kommer att behövas.

– Vi har en ganska stor pool av timanställda vaccinatörer, men den här veckan går vi ut med en annons att förstärka det teamet, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i region Västernorrland.

Regionen är i behov av såväl vaccinatörer som kringpersonal till vaccinationslokalerna – det handlar till exempel om ordningspersonal och personal som kan övervaka att det blir ett bra flöde i lokalerna.

Enligt Karin Sellgren är rekryteringen av samtliga grupper nu i gång.

Coronaviruset i Västernorrland

SVT: Kommer ni att hinna rekrytera alla som behövs?

– Ja, det är ju fortfarande så att vaccinationstakten styrs av tillgången på vaccin och vi kommer inte att ha stora mängder vaccin före april som det ser ut nu.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet