Stort intresse för batterifabrik i Skellefteå Foto: SVT

Stort intresse bland Sundsvallsbor att söka jobb i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Företaget bakom den planerade batterifabriken i Skellefteå åker just nu runt på turné i landet för att ragga personal. De behöver anställa drygt 2 500 personer och intresset var stort när turnén nådde Sundsvall.

Den lilla lokalen på arbetsförmedlingen i Sundsvall blev totalt knökfull av ett 100-tal förväntansfulla arbetssökanden, och många tvingades vänta utanför. Det är batteritillverkaren Northvolt som ska rekrytera över 2 500 personer till sin planerade fabrik i Skellefteå.

– Jag skulle hoppa på direkt, det är ett jobb och det är ett jobb jag behöver säger Catarina Eriksson från Sundsvall.

Batterifabriken Northvolt

Många beredda att flytta

Hon kan dock inte tänka sig att flytta permanent till Skellefteå utan skulle då pendla från Sundsvall. För många andra som besökte rekryteringsträffen i Sundsvall skulle en flytt inte vara något hinder.

– Spelar ingen roll, bara jag hittar ett jobb kan jag bo vart som helst säger Wael Georges som åkt ända från Kramfors för chansen att träffa batteriföretaget.

Många olika typer av jobb

Framförallt handlar det om kvalificerade industrijobb som Northvolt letar efter. Det handlar bland annat om operatörer, materialhanterare och processingenjörer men även om funktioner som inte kräver lika mycket utbildning.

– Kan jag bara hitta ett jobb där jag får nyttja min kompetens kan jag absolut tänka mig att flytta till Skellefteå säger Swati Injapurcam från Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet