Elbilarna blir allt fler och idag hölls ett lunchseminarium i Sundsvall kring ämnet. Foto: SVT

Stort intresse för laddstolpar

Uppdaterad
Publicerad

Vi står inför en elbilsrevolution. Intresset är stort men frågorna fler – inte minst bland bostadsrättföreningar. Därför bjöd länsstyrelsen, Timrå och Sundsvalls kommuner på en lunchseminarium under torsdagen med stöd och praktiska tips kring laddstolpar och laddning av elbilar.

Under 2018 ökade antalet laddningsbara fordon i Sverige med 52 procent enligt BioFuel Region SiSL, Stolpe In för Stad och Land. Åtta procent av av fordonsutbudet är idag laddbart och fram till 2022 förväntar samma organisation att siffran ska stiga till 34 procent.

Många frågor

– Folk undrar om praktiska saker, hur kommer vi överens, hur ska vi ta betalt i bostadsrättföreningen? Viken typ av laddare ska vi ha och så vidare säger Lena Jonsson, projektledare på BioFuel Region.

Bidrag

En laddstolpe med standardinstallation kostar idag runt 20.000 kronor. Av det erbjuds hälften i bidrag genom regeringes Klimat Klivet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ett förändrat klimat

Mer i ämnet