Stort polispådrag i Björna – två män gripna

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort polispådrag pågick under kvällen i Björna, norr om Örnsköldsvik.

Polisen har gripit två män, varav den ena var efterlyst för både stöld- och trafikbrott.

Det var vid 13-tiden på fredagen som polisen försökte stoppa en bil där en man i 20-årsåldern, som är misstänkt för flera brott, befann sig i.

Bilen stack förbi i hög fart men hittades senare i Björna, efter iakttagelser från allmänheten. Ett stort polispådrag, med flertalet polispatruller plus ett antal hundpatruller, pågick i området, där polisen lyckades gripa mannen och hans medpassagerare.

– Bilen upphittades runt 14.45, så flera polispatruller har varit på plats i Björna och sökt efter mannen sedan dess. Patrullerna har nu gripit mannen i Örnsköldsvik och han kommer vidare att höras mot åklagare, säger Peder Jonsson, RLC-kommunikatör.

Misstänkt för flera brott

Mannen är anhållen för ett brott som begicks för cirka en månad sedan. Polisen bekräftar för SVT att mannen tidigare gjort ett försök till stöld i Inre hamnen i Örnsköldsvik.

– Mannen är efterlyst och misstänkt för flera brott, däribland stöld- och trafikbrott, säger Dick Danielsson, polischef i Örnsköldsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.