Stridsbåt 90. Tillverkad vid Dockstavarvet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stridsbåt 90 fick agera skolskjuts i Ullånger

Uppdaterad
Publicerad

Det blev problem med skolskjutsarna i Höga kusten när E4:an stängdes av under måndagen på grund av explosionsrisk vid en brand i en plåtverkstad.

Men inget ont som inte har något gott med sig. När eleverna under eftermiddagen på måndagen hade svårt att ta sig hem dök en annorlunda idé upp. En anställd på Dockstavarvet tog en av företagets båtar och for och hämtade eleverna i Ullånger.

– Det var en av mina kollegor som tog initiativet och han åkte och hämtade barnen, säger Anders Hellman vd på Dockstavarvet.

Lösningsorienterade

Kreativt och bra tycker kommunen som på sin facebooksida konstaterar att ”Högakustenborna är lösningsinriktade”. Och de åtta barnen som berördes var nöjda.

– Det är klart att de tyckte att det var skoj, och det var skönt att de slapp stå där och vänta, säger Anders Hellman.

Tufft inom hemtjänsten

Trafikavstängningen påverkade även personal inom hemtjänst och hemsjukvård. Enligt kommunen blev det stora förseningar eftersom personalen behövde åka långa omvägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.