En stulen traktor användes vid en smash´n´grab-kupp mot Naturkompaniet utanför Örnsköldsvik natten mot måndagen. Foto: Fredrik Forsgren/SVT

Stulen traktor murbräcka vid inbrott på Naturkompaniet

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndagen gick inbrottslarmet på Naturkompaniet i Själevad, Örnsköldsviks kommun. Med hjälp av en traktor hade tjuvarna tagit sig in i byggnaden.

Det var vid tvåtiden på natten som polis åkte ut till Naturkompaniet, som säljer friluftsutrustning och kläder, efter att inbrottslarmet gått. En traktor hade körts in i en port på baksidan av byggnaden.

Kontroller av fordon

Polispatruller från flera län hjälptes åt att kontrollera fordon i regionen men det finns ingen uppgift om att om några misstänkta personer har gripits.

Under måndagen pågår en brottsplatsundersökning med tekniker och hundar på plats. Det är okänt vad som stulits. Traktorn har i alla fall stulits från ett företag.

Butikschefen Emma Bylin uppger för allehanda.se att tjuvarna inte kom över så mycket ändå.

– Det är inga stora volymer de har kommit över, lite sommarkläder av blandade märken, som packades upp i fredags. De har inte tagit sig in i butiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.