Anders Hedenius, styrelseordförande i Näringslivsbolaget Foto: Anna Beijron SVT

Styrelseordföranden går in som ansvarig på Näringslivsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Det blir styrelseordföranden och vice ordföranden som går in som ansvariga för den operativa verksamheten i Näringslivsbolaget nu när vice vd Anette Bergman meddelar att hon kliver av uppdraget.

– Det är styrelsens ansvar att hantera det när det inte finns vd eller vice vd på plats, säger Anders Hedenius (S), styrelseordförande.

Han säger att han,  vice ordföranden Ulla Näsman (S) och en HR-strateg kommer att finnas på plats på bolaget och hantera personalfrågor och operativa frågor, tills vidare.

Söker ersättare

– Nu söker vi naturligtvis ersättare. Det är inte tänkt att Ulla och jag ska ha den rollen, utan det är en tillfällig lösning, säger Anders Hedenius (S).

Det var i mars som tre chefer arbetsbefriades under tiden som en utredning om misstänkta missförhållanden gjordes. Två chefer har återinsatts i tjänst efter det. Vd:n är fortfarande arbetsbefriad.

– Vi kommer att ha ett styrelsemöte i eftermiddag och samtala kring de frågorna.

Oklart med besked

När kommer besked om vd:n?

– Ju fortare desto bättre, men vi måste komma sams i styrelsen och hitta ett beslut vi kan enas om. Sedan måste vi höra vd:s syn på saken. Det är inte så enkelt, säger Anders Hedenius (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Näringslivsbolaget i Sundsvall

Mer i ämnet