Styret klart i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet fortsätter sitt samarbete i Sundsvall under kommande mandatperiod.

I valet i september tappade Socialdemokraterna fem mandat i kommunfullmäktige till 33 medan Vänsterpartiet ökade från fyra till sex och Centern fick tre till och är nu uppe på sju mandat.

Socialdemokraterna uppgav efter valet att man gärna regerar vidare i koalition med Centerpartiet och Vänsterpartiet och nu har de tre kommit överens.

Presenteras på fredag

– Vi är nöjda med det samarbete vi haft de senaste fyra åren. Nu ser vi fram emot en ny, givande mandatperiod. Att Centerpartiet har gått starkt framåt här i Sundsvall tar vi som en signal från våra väljare på att man är nöjd med den politik som bedrivits. Man ska kunna känna igen sig i våra centerfrågor i den här majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, säger Hans Forsberg, ordförande Centerpartiet Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Den överenskommelse partierna tagit fram kommer att presenteras i detalj på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.