Foto: Marcus Lindström / SVT

Succéåret fortsätter för Hägglunds i Örnsköldsvik – anställer flera hundra personer

Uppdaterad
Publicerad

750 anställda blev strax över 1000 innan semestern.

Nu siktar Örnsköldsviksföretaget Hägglunds på att anställa ytterligare mellan 100 och 200 personer.

– Vi har stor internationell efterfrågan på våra produkter och att vi har ett sådant förtroende visar att vi är i världsklass, säger HR-chefen Jonas Wikman.

Att BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik har ett succéår bakom sig är ingen underdrift.

Företaget har landat affärer i flera länder till ett värde av tio miljarder kronor under 2020 och 2021 och redan innan sommaren passerade företaget 1000 anställda.

Och fler ska rekryteras.

– Vi kommer fortsätta anställa året ut i alla fall. Det handlar om 100 till 200 personer till, säger Jonas Wikman och fortsätter:

– Vi söker brett över hela linjen, jag tror vi har 120 olika befattningar inne på Hägglunds.

Hur är det att rekrytera till Örnsköldsvik?

– De resurser som vi efterfrågar är inte enkla att hitta, men vi jobbar långsiktigt genom att berätta historien om Hägglunds. Vi hade en rätt aggressiv tilläggsplan och kände väl för ett år sedan att det skulle bli svårt att lyckas med, men nu står vi här och ligger i fas med den plan vi hade vilket är jätteorligt.

Hur ser framtiden ut?

– Framtiden ser ljus ut. Vi har stor efterfrågan på våra produkter och det faktum att våra kunder väljer att stanna kvar är ett tecken på att vi levererar högkvalitativa produkter i världsklass. Sedan kommer vi naturligtvis inte att vinna varenda affär ute i världen, utan ordernivåerna kommer att variera, det är bara helt naturligt.

Är det givet att ni kommer fortsätta ha er bas i Örnsköldsvik, eller kan ni hamna i ett läge där ni behöver flytta på er?

– Vi har investerat två miljarder i Örnsköldsvik det senaste året. Det tycker jag är ett tydligt tecken på att vi tänker vara kvar i Örnsköldsvik även i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.