Södra Berget är ett viktigt friluftsområde i Sundsvall. Foto: SVT

Sundsvall bra på friluftsliv

Uppdaterad
Publicerad

Långsiktig satsning har gett resultat. Sundsvall utsågs som den bästa av 209 kommuner.

Natur och friluftsliv utanför knuten. Det är en bra förutsättning för invånarna i kommunen att till vardags få motion och rekreation i friska luften.

Lägg därtill en kommun som satsar på friluftsliv. Det gör Sundsvall genom att sprida ansvaret för att nå målen i kommunens natur- och friluftsplan till alla förvaltningar och kommunala bolag, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Val 2018 Sundsvall

Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening tycker att Sundsvall är bäst av de 208 kommunerna som är med och slåss om utmärkelsen, på att satsa på ett långsiktigt friluftsliv.

– Det är bra att friluftsfrågorna får en högre status hos kommunerna och att arbetet med naurvägledningn och aktiviteter ökar, säger naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger.

Näst bästa kommun i Västernorrland var Örnsköldsvik på plats 27.

Så här rankades din kommun

Kommun        plats

Sundsvall            1

Örnsköldsvik    27

Härnösand       44

Sollefteå           48

Kramfors          61

Timrå             113

Ånge              178

(208 av Sveriges 290 kommuner deltog i rankingen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet