Foto: SVT

Sundsvall Dragons försatta i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Basketligans Sundsvall Dragons har länge haft dålig ekonomi och när nya styrelsen såg bokföringen, bedömdes sitautionen som ohållbar. Strax efter lunch på fredagen kom tingsrättens beslut: Klubben går i konkurs.

Idag lämnade Sundsvall Dragons nya styrelse in en konkursansökan till tingsrätten.

– Det är svårt att klara av situationen ekonomiskt, säger nye ordföranden Lars Kallin.

Beslutet att lämna in konkursansökan fattades under fredagen, sedan styrelsen fått del av bokföringen. Och spelarna ska ha fått beskedet under förmiddagen.

– Vi har meddelat spelarna på de kanaler vi har och nu ringer vi runt och meddelar fler som berörs, bland annat anställda, säger Kallin.

En av spelarna som nu är klubblös – och med utebliven ersättning – är Dragons storstjärna Hlynur Baeringsson.

Klockan 13:05 försattes klubben i konkurs, meddelar Sundsvalls Tingsrätt. I beslutet finns en förteckning över tillgångar och skulder. En enda rad är ifylld. Kontanter, bankmedel: 4 000 kronor medan skulderna överstiger sju miljoner.

Läs också: Nya styrelsen gör polisanmälan

”Tråkigt för basketen”

Det är Sundsvall Dragons A-lag och division 1-laget Orongo som är försatta i konkurs. Ungdomslagen påverkas inte, eftersom de hör till KFUM.

– Jag möttes av nyheten för en timme sedan. Det är väldigt tråkigt för basketen i Sundsvall, säger basketförbundets ordförande Mats Karlsson.  

Det kommer inte bli aktuellt att någon klubb underifrån flyttas upp till basketligan. Ett lag färre väntas alltså i ligan nästa säsong.

– Vi har sagt det att de två lagen som placerades högst upp i serien den gångna säsongen inte har de ekonomiska musklerna för att spela i basketligan. Det blir därför ett lag mindre, säger Karlsson.

Vad betyder det här för basketligan?

– Ja, det är tråkigt. Men mest för basketen i Sundsvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet