Sundsvall Pride prisar eldsjäl i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall Pride prisar en eldsjäl för hennes arbete med mångfalden på landsbygden. Hederspriset går till Maria Marre Gustafsson som leder arbetet med Ånge Pride.

Det är tre år sedan Maria Marre Gustafsson startade Ånge Pride med stöd av RFSL i Sundsvall.

Planen var att påverka samhället i riktning mot mer öppenhet. Med hjälp av konst, kultur och debatt ville Ånge Pride motverkat diskriminering och heteronormativitet. I sin prismotivering skriver Sundsvall Pride att Maria Marre Gustafsson uppnått målen med råge, i år dessutom med en prideparad som fyllde torget i Ånge.  För hennes mod och engagemang tilldelas hon därför årets hederspris.

Sundsvall Pride delar årligen ut ett hederspris till en person, företag eller organisation som aktivt arbetat för att förbättra samhället för hbtq-personer i Västernorrland. Maria Marre Gustafsson kommer att motta priset i samband med lördagens pridedeparad i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.