Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det här ju en produkt som vi erbjuder våra kunder just för att kunna tillgodogöra sig ett lägre pris, säger Charlotte Vikström, affärsutvecklingschef, Sundsvalls Energi. Foto: Barbro Sellin

Konsumentverkets kritik förvånar Sundsvall Energi

Uppdaterad
Publicerad

Konsumentverket har granskat Sundsvall Energis elavtal och hemsida och funnit ett antal brister. Sundsvall Energi menar att det är bra att kunden har valfrihet när det gäller uppsägningstid och kan påverka priset.

Konsumentverket anser att avtalsformen med en uppsägningstid på 12 månader inte är rimlig.

– Ja, vi erbjuder ett elavtal med tolv månaders uppsägningstid som har ett lägre pris än det avtal med en månads uppsägningstid. Det här ju en produkt som vi erbjuder våra kunder just för att kunna tillgodogöra sig ett lägre pris, säger Charlotte Vikström, affärsutvecklingschef vid Sundsvall Energi.

Ett antal brister

Konsumentverket kritiserar även Sundsvall Energi för bristande prisinformation på sin hemsida.

– Som kund så måste man få prisinformation i samma formulär som där man tecknar ett avtal. Vi har presenterat informationen på en annan sida. Det har vi åtgärdat nu så att man får riktiga priser och information i samband med att man tecknar avtalet, säger Charlotte Vikström. 

Sundsvall Energi har också fått kritik för vilseledande marknadsföring

– Ja, det handlade om att vi måste presentera jämförelsepriser på den sida där man ska teckna avtalet. Det var en brist som vi har upptäckt nu och det har vi också åtgärdat, säger Charlotte Vikström.

Vissa rättelser är gjorda 

Konsumentverket vill att Sundsvall Energi ska komma in med ett yttrande senast den 16 augusti.

– I det yttrandet så kommer vi att påpeka de brister som vi redan har åtgärdat. Hur vi kommer att svara kring frågan om tolv månaders uppsägningstid kontra en månads uppsägningtid har vi inte tagit ställning till än, berättar Charlotte Vikström.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer