Lars-Håkan Jonasson vill se fler kvinnor i Frimärksklubben Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Frimärksklubben söker kvinnliga medlemmar

Uppdaterad
Publicerad

Människor från flera delar av Sverige besöker Sundsvall då Frimärks- och vykortsklubben har sin årliga storträff. Nu eftersöker de fler kvinnliga medlemmar för att utveckla klubben.

Ett 80-tal frimärks- och vykortsintresserade samlades på Mittuniversitetet för Norrlands-klubbarnas årliga träff. Många har rest långt, från Västerbotten och Gävleborg,  för att vara med.

Klubbens ordförande, Lars-Håkan Jonasson, är bekymrad över att få kvinnor söker sig till Frimärksklubben och berättar att de värvar få medlemmar.

– Tänk om vi kunde få nya kvinnor, en ny kvinna hade inneburit en hundraprocentig ökning, säger han.

Satsar på nytt koncept

Klubben har funnits sedan 1912 och är en av de äldsta i Sverige. I år valde de att satsa på ett nytt koncept för att locka allmänheten.

– Syns vi inte dör vi ganska snart. Vi har bjudit in föredragshållare för allmänheten som har lärt oss mer om vykort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.