Foderbristen slår till i vinter. Foto: SVT

Sundsvalls kommun stöttar ridklubbarna

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls kommun kommer att medge ett extra bidrag på 300.000 kronor fördelat på de ridklubbar i kommunen som kommer att drabbas av foderbrist i vinter. Välkommet men frågan är om det räcker.

Det var i ett glatt meddelande på Facebook som Sundsvalls kommun meddelade att kultur- och fritidsnämnden, inom budget, skakat fram ett extra bidrag på 300.000 kronor till klubbar som drabbats av ökade kostnader till följd av den rådande höbristen.

– Det räcker inte men det hjälper till, säger Lotta Bylund stallchef på Sundsvalls Fältrittklubb.

”Spara och var kreativ”

– Som jag har förstått det är summan som nu delas ut densamma som de ridskolor som har sökt bidrag på. Och då kommer det att räcka. Men om nu fler ridklubbar behöver bidrag så kanske det är för litet pengar, säger Ulrika Widmark Norberg, ordförande för Matfors Ryttarförening.

Äta annat

Frågan är nu hur ridklubbarna ska klara vintern. Spara och vara kreativ är svaret.

Sundsvalls kommun kommer att medge ett extra bidrag på 300.000 kronor fördelat på de ridklubbar i kommunen som kommer att drabbas av foderbrist i vinter. Foto: SVT

– Vi måste få dom att äta annat. Sen gäller det att ta till vara minsta strå, säger Lotta Bylund.

– Vi får ju jobba själva också. Även om det är ett pressat läge så får vi jobba hårt. Det är vi i och för sig vana vid, säger Ulrika Widmark Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.