Reza Moosavi och ett par kamrater ville hjälpa nödställda i brandhärjade Jämtland så de samlar ihop vatten och mat. Foto: TT+privat

Sundsvallsbor samlar in förnödenheter till evakuerade i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

I kristider är det många som vill hjälpa sina medmänniskor. Reza Moosavi, Terje Lindblom och Kate Almroth i Sundsvall tänker fylla en skåpbil med förnödenheter och köra till räddningsarbetare och evakuerade i branddrabbade Bräcke i Jämtland.

På lördag morgon lämnar en med säkerhet tungt lastad skåpbil Sundsvall för branddrabbade Bräcke i Jämtland. Sundsvallsbon Reza Moosavi ville hjälpa till på något sätt när folk tvingas lämna sina hem på grund av skogsbränder och räddningsarbetare sliter i timtal i hettan.

Volonär till veckan

– Det här var snabbaste sättet att göra något, jag har också kollat om jag kan arbeta där uppe som volontär och har fått bekräftat att det går bra så nästa vecka ska jag göra det, säger han.

Skogsbränderna sommaren 2018

Under fredagen lade han ut en blänkare på Facebook att han, Kate Almroth och Terje Lindblom samlar in förnödenheter till behövande och direkt började folk höra av sig och dela inlägget.

Vatten och energi

– Vi samlar in i dag och i morgon fredag så mycket som möjligt, en del betalar vi för själv, annat hjälper kompisar till med, och sedan åker vi upp på lördag.

Energirikt livsmedel som nötter, chips och kexchoklad står högt på önskelistan – under vatten på flaska.

– I kristider hjälps man åt, säger Reza Moosavi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet