Foto: Håkan Sjöström / SVT

Sundsvallsbron ska rengöras – stängs av nattetid

Uppdaterad
Publicerad

Med start natten mot tisdag kommer Sundsvallsbron att vara avstängd för trafik mellan 20.00 och 06.00 under tre nätter. Bron ska rengöras, uppger Trafikverket.

Bron stängs av för att Trafikverket ska spola ren bron med högtryckstvätt. Under sådant arbete finns en risk att grus sprätter på andra trafikanter, det är skälet till att man stänger bron för trafik.

Arbetet utförs alltså nattetid och beräknas vara slutfört på torsdag morgon klockan 06.00. Den tunga trafiken leds via Timmervägen och E14, övrig trafik genom Sundsvall.

– Vi utför löpande underhåll på våra broar. Denna gång ska vi spola och rengöra Sundsvallsbron. Det är viktigt att vi håller både vägbanan och gång- och cykelbanan ren för att förhindra olyckor och stenskott, säger projektledaren på Trafikverket John Löfgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer