Sundsvallsnazisten: ”Bygger inte åt mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Den 48-årige mannen och medlemmen i Nordiska motståndsrörelsen,NMR, som står åtalad för bland annat förberedelse till mord medgav under den första rättegångsdagen att han bygger utrustning åt NMR.

Sundsvallsnazisten har under flera år haft vapen och samlat på sig dokumentation i olika former om hur man dödar och utför sabotage. Han har bland annat införskaffat sig så kallade spårsändare. Detta ska han ha ha gjort åt nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Samtidigt påpekar åklagaren att mannen varit arbetslös och gått på försörjningsstöd – och ändå haft möjlighet att köpa utrustning och andra saker.

Sundsvallsnazist

”Bygger inte åt mig själv”

– Jag har fått hjälp med att köpa det, jag har fått pengar. Det är inte mina privata pengar, jag bygger inte åt mig själv så att säga, säger Sundsvallsnazisten.

På frågan vem han bygger utrustning åt säger han att det är åt Nordiska motståndsrörelsen.

Åklagaren: Men vem hjälper till att finansiera det?

– Det vill jag inte säga, säger mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvallsnazist

Mer i ämnet