Svår bussolycka på Skönsbergsvägen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en lastbil frontalkrockade på Skönsbergsvägen i Sundsvall på fredag eftermiddag. Flera personer var fastklämda i bussen som låg på sidan i diket efter olyckan. Totalt fem personer fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är inte känt.

Det var vid 16.10 tiden som larmet kom om en trafikolycka i korsningen Skönsbergvägen – Fredriksbergsgatan i centrala i Sundsvall.

En buss och en lastbil hade kolliderat, och bussen hade vält och låg på sidan i diket.

– Det är åtta skadade och ett antal av dem är svårare skadade, sade Lars Hammarström, inre befäl räddningstjänsten.

Åtta personer uppges ha skadats när en buss och en lastbil frontalkrockade på Skönsbergsvägen Sundsvall. Foto: Robert Nilsson / SVT

Alla tillgängliga ambulanser i länet hade då kallats till platsen.

– Två satt fastklämda, säger Lars Hammarström strax före 18.00, som då inte hade några uppgifter om skadeläget.

30-tal personer på bussen

Niclas Fröberg, yttre befäl vid polisen i Sundsvall, sade något senare på platsen att lastbilen inte hade kunnat få stopp på väg nedför backen, och kolliderat med bussen.

Vad vet man om skadeläget?

– X antal förda till sjukhuset, jag har inte exakt uppgift. Men ett 30-tal personer var på bussen i alla fall, säger han till SVT.

Polisen har varit på sjukhuset och tagit upp uppgifter om skadeläget. Senare på kvällen gav Region Västernorrland information om totalt 14 skadade i samband med bussolyckan. Dock framgår inte skadornas omfattning.

Utreder vårdslöshet i trafik

Halka på platsen är bidragande faktor till olyckan enligt polisen, och sandning görs på platsen under kvällen. En utredning får klarlägga närmare vad som ligger bakom händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik. Ingen person är delgiven någon misstanke i nuläget, uppger polisen.

Foto: Google Earth & SVT Design
Foto: Google Earth & SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.