Svenska ridsportförbundet lägger ned fortsatt utredning av dressyrdomaren My Jeppsson Lindqvist i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Svenska ridsportförbundet lägger ned sin utredning av dressyrdomaren My Jeppsson Lindqvist.

 – Fokuset har tagit sig från det aktiva proaktiva arbetet vi gör, så vi hamnar i en helt annan diskussion, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska ridsportförbundet.

Dressyrdomaren My Jeppsson Lindqvist från Matfors i Sundsvall har varit avstängd från sitt jobb som domare i två månader. Svenska ridsportförbundet menade att hon brutit mot förbundets värdegrund när hon namngav flera män i ett diskussionsforum där hon skrivit om sexuella övergrepp inom ridsporten, och stängde till att börja med av henne i ett och ett halvt år.

Efter att My Jeppson Lindqvist överklagat till Riksidrottsnämnden hävdes avstängningen och hon fick tillbaka sin domarlicens. Enligt Riksidrottsnämnden hade frågan utretts i fel instans av Svenska ridsportförbundet. Därför valde förbundet att fortsätta att utreda frågan, den här gången i rätt instans.

Nu har de valt att lägga ned utredningen helt. Nyligen hade My Jeppsson Lindqvist och Ulf Brömster ett samtal där de delade åsikter och tankar kring trygghetsarbetet inom ridsporten.

I klippet kan du höra deras kommentarer efter den nedlagda utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.