Svensktoppslegend spelar igen

Publicerad

Jag vill dansa med dig, Exodus och Mamy Blue. Det är låtar som många troligtvis känner igen. Mittnytt fick i veckan träffa den levande svensktoppslegendaren Carl-Erik Thörn.

Carl-Erik Thörn flyttade efter en framgångsrik sångkarriär till USA, närmare bestämt San Fransisco. Där blev han kvar i 20 år – till början av 2000-talet. Väl tillbaka i Sverige råkade hans fru en dag komma över en låda med gamla skivor.
– I mitt hus uppe i Norrland hade jag hel en del gammal vinyl. Det var ju bilder på dem, men jag såg ju inte likadan ut. Så min fru frågade mig vem det var på bilden och höll upp en skiva. ”Men det är ju jag”, sade jag. ”Va?” sade hon, helt överraskad. Då sade jag att jag kanske borde börja sjunga igen, säger Carl-Erik Thörn.

Hotellägare

Men innan flytten till USA så drev han även Grand hotell i Sundsvall i nästan tio år. Och där hände det mycket.
– Det hände en rolig historia en gång. Jag kom till hotellet en morgon och kollade i liggaren. Då såg jag att det var jazzsångaren Svante Thuresson som låg i ett av rummen. Så jag skulle ta upp frukostbrickan som man gjorde på den tiden. Men när jag kom in i rummet så låg Svante fortfarande i sängen. Så han tittade förvånat upp på mig och frågade: ”vad fan gör du här?” Det var roligt, säger Carl-Erik Thörn.

Hustrun är manager

Nu turnerar Carl-Erik land och rike runt med låtar som Mamy Blue, Exodus och Jag vill dansa med dig. Vid sin sida har han alltid frun, Adorena Thörn, som också fungerar som manager.
– Utan henne vet jag inte vad jag skulle göra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer