Tandberg: ”Domen gäller inte Ocean Gala”

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Tandberg, Floating Accommodations, anser inte att de berörs av domen.
– Den avhandlar ju inte Ocean Gala, menar han.

Kjell Tandberg, talesperson för bolaget Floating Accomodations, ger inte slaget förlorat. Han har inga planer på att lämna hamnen i hast.

– Vi inväntar på hamnägarens åtgärder, vi menar att hamnen har förutsättningar att ta emot oss och från vår sida inget finns hinder att fartyget får ligga kvar, säger han.

Inget juridiskt mandat

Länsstyrelsens hot om att ta hjälp av Kronofogdemyndigheten för att avhysa fartyget tar han med ro. Han menar att varken Kronofogdemyndigheten eller länsstyrelsen har något juridiskt mandat över fartyget.

– Jag räknar med att hamnägaren kommer att överklaga. Så vitt han önskar att kommunicera med länsstyrelsen och ändra verksamheten är upp till honom.

Har avtal med hamnen

Floating Accomodations har ett ettårigt avtal med hamnägaren Unwaste AB och Kjell Tandberg tror inte att de är intresserade av att bryta det avtalet.

Hur tror du att dagens dom påverkar era förhandlingar med Migrationsverket?

– Migrationsverket ser det säkert som ett ess i rockärmen, men jag tror inte de håller juridiskt, säger Tandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylbåtens krokiga färd

Mer i ämnet