Leo Borg. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Leo Borg hyllar turnering i Kramfors: ”Ger väldigt bra erfarenheter”

Uppdaterad
Publicerad

Morgondagens tennisstjärnor samlas i Kramfors under två veckor.

Då avgörs två internationella turneringar för juniorer i Kramfors tennishall.

Bland annat är den svenske talangen Leo Borg – son till legenderaren Björn – på plats.

– Det är en turnering som ger väldigt bra erfarenheter, säger han.

Det är 19:e gången som Kramfors står som arrangör för de internationella turneringarna, som inleddes i lördags. Under åren har stjärntyngda spelare som danskan Caroline Wozniacki – som i fjol vann sin första grand slam-titel, varit på plats och spelat i Kramfors.

Borg hyllar turneringen

För andra året i rad är 15-åriga Leo Borg, son till femfaldige Wimbledon-vinnaren Björn Borg, på plats och spelar turneringen. Han tillhör en av svensk tennis stora framtidshopp på herrsidan, där framgångarna lyst med sin frånvaro sedan Robin Söderling la av.

Och han hyllar turneringen.

– Den är bra, det är väldigt många bra spelare på plats från olika länder, säger han. Alla länder har många bra spelare och spelar olika, så man lär sig väldigt mycket. Det är en turnering som ger väldigt bra erfaranheter.

Stor italiensk trupp

Runt 240 ungdomar från totalt 30 olika länder är med och spelar. Några som har för vana att återvända till Kramfors är det italienska juniorlandslaget. De har rest till turneringarna i år med över 20 spelare.

– Det är en fantastisk turnering. Men det enda problemet är vädret, det är alldeles för kallt, säger Giulia Tedesco.

Turneringarna inleddes i lördags och sträcker sig över näst nästa helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.