Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I helgen åkte Thomas Larsson ner till Ukraina för att leverera fyra ton förnödenheter. Bara dagar senare attackerades staden av ryska styrkor. Foto: Privat

Thomas på plats med hjälpsändning i Lviv – fick fly ner i skyddsrum efter ryska attackerna

Uppdaterad
Publicerad

Den förre SVT-medarbetaren, och numera hjälparbetaren, Thomas Larsson befinner sig i Lviv för att leverera en lastbil full av förnödenheter.

När staden attackerades av ryska styrkor på måndagsmorgonen vaknade han av flyglarmet och fick ta skydd i ett skyddsrum i närheten.

Thomas Larsson jobbade tidigare på SVT i Sundsvall, och är numera bosatt i Hälsingland. Han är engagerad inom kyrkan och var med och tog initiativet till en stor insamling för att hjälpa folket i Ukraina under kriget.

I helgen åkte han ner till landet för att leverera fyra ton förnödenheter. Bara dagar senare attackerades staden av ryska styrkor.

Västernorrland och kriget i Ukraina

– Vi kände oss ändå rätt säkra i skyddsrummet, säger Thomas Larsson.

Strax efter lunch, svensk tid, kunde bilen börja plockas ur för att levereras vidare till de i nöd.

– Vi har runt 300 lådor i lastutrymmet, säger han.

Se Thomas plocka ur lasten på plats i Lviv och berätta om raketattackerna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västernorrland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet