Lars Persson Skandevall nominerad som liberalernas nye partiordförande Foto: SVT

Tidigare kommunalråd nominerad som partiordförande i Liberalerna

Publicerad

Liberalerna i Västernorrland har nominerat nio namn till ny partiordförande. Bland dem det tidigare kommunalrådet i Sundsvall, Lars Persson Skandevall som dock själv tackar nej.

Idag är sista dagen att nominera namn till posten som ny partiordförande efter Jan Björklund.

I Västernorrland vaskade länsförbundsårsmötet i helgen fram nio namn som nu överlämnats till partiets valberedning. Det mest överraskande namnet är kanske Lars Persson Skandevall från Sundsvall som tidigare var vice kommunstyrelseordförande och kommunalråd i Sundsvall 2010 till 2014.

Tackar nej

Själv tackar han vänligt men bestämt nej till nomineringen.

– Jag är medlem i partiet och självklart hedrad över att mitt namn kommer upp i diskussionen men jag sitter själv i den valberedning som ska nominera ny partiordförande så det skulle inte vara etiskt att kandidera. Oavsett det så är jag inte intresserad, säger Lars Persson Skandevall till SVT.

Han toppade liberalernas riksdagslista i länet inför valet 2014 men någon riksdagsplats blev det inte. I stället valde Lars Persson Skandevall att lämna politiken hösten 2014 för att bli vd för Bron Innovation i Sundsvall, ett företag som jobbar med utveckling av it-sektorn i Sundsvall.

SVT: Nomineringen skulle kunna tolkas som att du är på väg tillbaka in i politiken?

– Nej, jag har inga sådana planer,

Övriga nominerade

Övriga nominerade är storfavoriterna Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag och Christer Nyhlander. Vidare har liberalerna i Västernorrland nominerat Cecilia Malmström, Helene Odenljung, Lina Nordqvist och Nicke Grahn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer