Tungt beväpnad och maskerad polis rörde sig kring Sollefteå sjukhus i samband med gripandet av den misstänkta personen. Foto: SVT

Tidigare misstänkt för mordförsöket i Sollefteå nu frisläppt: ”Avskriven från utredningen”

Uppdaterad
Publicerad

Den person som satt anhållen för våldsdådet vid Sollefteå hälsocentral tidigare i veckan är nu frisläppt och avskrivet från ärendet, meddelar polisen på sin webbplats.

Personen greps sent under tisdagskvällen efter våldsdådet där en anställd på Region Västernorrland attackerades med ett skarpeggat föremål. Den 30-årige mannen anhölls senare skäligen misstänkt för försök till mord.

Men under lunchtid på torsdagen meddelade polisen att man nu satt mannen på fri fot.

– Personen är avskriven från utredningen, säger Josefine Perming-Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott, och vill inte gå in närmare in på varför man avskrivit honom.

Utredningen fortgår nu med bland annat fortsatta förhör och analyser, meddelar polisen på sin webbplats och kommer inte lämna mer information i ärendet för tillfället. Polisen söker dock iakttagelser från allmänheten och vet man något kan man höra av sig på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.