Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På fredagsmorgonen välte en timmerbil på vägen mellan Björna och Gideå, Örnsköldsviks kommun. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Timmerbil välte norr om Örnsköldsvik – se bilderna från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen välte en timmerbil mellan Björna och Gideå, i Örnsköldsviks kommun. En person fördes till sjukhus och länsväg 1075 har varit helt avstängd under dagen.

Se bilderna på förödelsen i videon här.

Larmet inkom klockan 08:17 på fredagsmorgonen och enligt Räddningstjänsten så är det en timmerbil som har vält och timmer ligger över vägen.

Räddningstjänsten var snabbt framme vid olyckan och då inleddes ett arbete för att olyckan inte längre skulle hindra framkomligheten.

– Vi håller på att rodda med hur vi ska få till det här, det är en hel del timmer att ta reda på. Men vi har rätt bra snurr på grejerna, sade Göran Sundqvist, inre befäl vid Räddningstjänsten Västernorrland, vid 09-tiden.

Oklar skadebild

Två personer färdades i lastbilen. De båda undersöktes av ambulanspersonal varav den ena fick föras till sjukhus.

– Det är en oklar skadebild, men det rör sig om lindrigare skador. Den andra behövde inte uppsöka vård och fick lift hem, säger Göran Sundqvist.

Vägen leds om under tiden och bland annat kan man ta sig fram norr om Gissjön.

Räddningstjänsten lämnade platsen strax före klockan 12, nu återstår ett arbete att lasta det lösa timret från vägen och bärgning av timmerbilen.

Trafikverket har satt en preliminär sluttid till klockan 18:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.