Timråjubel efter ett av kvällens mål mot Rögle. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Timrå IK vann i sudden

Timrå IK hade två raka förluster i SHL inför kvällens omgång. Då studsade nykomlingen tillbaka och slog Rögle BK hemma med 4-3 efter förlängning.

Annars började det inget vidare med ett baklängesmål efter bara två och en halv minut.

Men Sebastian Collberg och lagkaptenen Hampus Larsson såg till att ordningen var återställd i första periodpausen då TIK ledde med 2-1.

Stekhet

I andra perioden fick gästerna från Ängelholm återigen en smakstart och redan efter 18 sekunder låg pucken i nätmaskorna bakom Timråmålvakten Niklas Svedberg. 2-2 och kvitterat alltså.

Den på senare tid stekhete forwarden Anton Wedin gav återigen hemmalaget ledningen i slutperioden men med sex minuster kvar lyckades skåningarna än en gång utjämna.

Obesegrade hemma

3-3 vid full tid och förlängning genom sudden death – då klev Anton Wedin återigen in i handlingen då han fick pucken friläge. Skottet räddades men lyckoskyten var vaken på sin egen retur och satte segermålet inför en jublande hemmaarena.

Segern innebär att TIK är åtta i SHL-tabellen – och fortfarande obesegrat hemma i NHK Arena.