Martin Haag (i mitten) har precis fått priset som årets supergasell ur Ulf Kristerssons (M) hand. Foto: Hanna Aronsson

Timråföretag årets supergasell

Uppdaterad
Publicerad

Han började med en grävmaskin. Idag omsätter företaget Tunbyns Grävkonsult över 100 miljoner kronor och på tisdagskvällen fick företagaren Martin Haag ta emot priset ”Årets Supergasell” i Dagens Industris Gaselltävling.

Tunbyns grävkonsult med säte i Timrå och med med entreprenören Martin Haag vid rodret är Sveriges snabbast växande företag.

– Jag blev ju lite paff för det var ju ingenting som jag strävat efter att vinna det här priset. Det var ju en jättefin ära att få priset för då har vi ju gjort någonting som uppmärksammats, säger Martin Haag.

Vindkraften gav fart på affärerna

Det började med ett elnätsprojekt i Hammarstrand för nio år sedan. Sedan dess har bolaget vuxit. Markarbeten och gjutning av husgrunder för privatbostäder mot el-och fibermarknaden och vindkraften gav fart på affärerna. Idag så drivs företaget från Timrå av en målmedveten chef.

– Har jag bestämt mig för någonting då vill jag leverera det punkt slut. Något annat finns inte för mig och gärna lite till. Kvaliten är ju jättebra och sedan ska man lyckas så måste man omge sig med rätt sorts folk. Man måste ha alla med på samma tåg, säger Martin Haag.

Svårt att få låna

Det var inte lätt att få lån när Martin ville starta företaget men den tredje banken som han vände sig till trodde på idén.

– Jag fick väldigt bra personkontakt med den företagsrådgivare som jag fick träffa som dessutom nu jobbar för mig efter alla dessa år. Hela Sundsvallskontoret och jag fann varandra. Vi fick bra kontakt med varandra och de trodde väl på mina galna ideér. Det har ju snurrat på lite grann efter dess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.