Tittarminnen

Publicerad

Här kan du se några av de inslag som tittarna minns ur Mittnytts produktion.

När vi undrade vilken nyhetshändelse tittarna tyckte har varit den största och viktigaste under Mittnytts första 40 år blev responsen stor. Några av klippen lägger vi ut här allt eftersom vi hittar dem i arkivet.

Bland de som varit med och tipsat lottar vi ut fina priser, bland annat ett hembesök från några av oss som jobbar här på Mittnytt.

Mittnytt 40 år

Här är ett urval av tittarnas minnen från Mittnytt

Snöprotest 1994

Lena minns inslaget om en pizzabagare i Sundsvall som fick myror i huvudet en morgon i mars, 1994. Plötsligt låg flera ton snö i vägen när han skulle till jobbet, men snart förstod han vinken. Snöröjaren var missnöjd med den lön han fått – och betalade tillbaka med det enda han hade gott om...

Vanvårdade hundar 2006

I november 2006 omhändertogs ett 50-tal vanvårdade hundar i Nordmaling i Västerbotten. Men den tragiska historien tog en vändning till det bättre. Så gott som alla hundar kunde säljas till nya ägare, en av dem bor fortfarande hos Linda i Sollefteå som önskade det här inslaget.

Skogsbrand 1997

Den heta sommaren 1997 satte gnistor från ett godståg eld på Inlandsbanans banvall i trakterna kring Häggenås. Paniken spred sig i takt med elden i de torra trakterna, till slut hade runt 1 000 hektar skog härjats av branden i bland annat Norderåsen och Munkflohögen. Siri Sivertsson i Ås minns dessa förfärliga dagar som som det var igår och för henne är det här den största nyhetshändelsen under Mittnytts 40 år.

Vägras i Ånn 2006

Det kunde nog ha gått betydligt värre än vad som till slut blev fallet när både E14 och järnvägen kollapsade väster om Ånn i Jämtland, sommaren 2006. En bäck hade svämmat över och underminerade både banvallen och vägbanan – ett Nabotåg hann precis över innan banvallen rasade ihop, men spårade ur strax efteråt. Otroligt nog kom igen till skada.

Vattenkommitén 1991

I början av 1990-talet så plågades befolkningen i Kramfors av missfärgat och illasmakande kranvatten. När åtgärderna dröjde så bildades en vattenkommitté bland kommuninnevånarna – och efter några år så byggdes problematiken bort genom ett nytt vattenverk. ”Skam den som ger sig” skriver Katarina, som önskade klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittnytt 40 år

Mer i ämnet