Dörren som tjuvarna bröt sig in genom. Foto: Privat

Tjuvar snodde utrustning på ridskola i Färsta

Uppdaterad
Publicerad

Ridskolan i Färsta utanför Sundsvall utsattes under natten mot tisdag av ett inbrott. Tjuven eller tjuvarna handplockade ridutrustningen de ville ha.

– Man får känslan av att man försökt utrusta en häst eller något. Men det är bara spekulationer, säger Birgitta Lindstrand, ridskolechef.

Tjuvarna ska ha tagit sig in i den privata sadelkammaren där klubbens medlemmar förvarar sina saker. Där ska de ha plockat på sig allt från träns till sadlar och stigbyglar. Samtidigt lämnades gods kvar till ett betydligt större värde än det som stals.

– De lämnade kvar dyrbara sadlar och så. Men totalt tog de saker till ett värde på uppskattningsvis 60 000 kronor, säger Birgitta Lindstrand.

Ungdomar drabbade

Stölden upptäcktes av en av klubbens medlemmar vid 05.30-tiden på tisdagsmorgonen.

– Allting känns upp och ned. Man blir besviken av att någon gör inbrott hos en ideell förening. Samtidigt är det ju privata hästägare och ungdomar som blivit av med saker, säger Birgitta Lindstrand.

Händelsen är polisanmäld.

Inbrott på ridskolan i Färsta. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.